Recept na houbové boloňské špagety

I v létě se vám může přihodit, že budete užívat syntetická antibiotika. Jak uvádějí autoři knihy Jak dál po antibiotikách (a během jejich užívání), revitalizaci vašeho trávicího systému velmi pomohou houby, které kromě dalších … Číst dál

Co nás učí zvířata?

V aktuálním čísle měsíčníku přináší Helena Míková reportáž a malý rozhovor s Loesje Jakob, mezinárodně uznávanou lektorkou neverbální komunikace (nejen) se zvířaty, která vytvořila vlastní cestu výuky. Loesje studovala s mnoha učiteli, opakovaně jezdila do … Číst dál

Recepty s letní bylinou potočnicí lékařskou

Jak píše Jiří Kuchař v červnové REGENERACI na straně 52 a 53 v článku o léčivých bylinách, potočnici sbíráme pouze v čistém prostředí a raději části, které nebyly přímo ve vodě. K přípravě pokrmů se používá nať po dobu … Číst dál

Na slunce bez opalovacího krému

Je opravdu nutné kůži chránit před sluncem? Vystavení holé pokožky přímým slunečním paprskům je rozhodně zdravé. Vždyť právě to je způsob, jakým lidské tělo tvoří v kůži vitamin D3, který nám na konci … Číst dál

Gel, či mýdlo?

V aktuálním speciálu Kosmetika a léčivá příroda č. 3/2019 se autorka Lenka Sobková věnuje péči o naši pokožku v souladu s přírodou. Pod vlivem reklam máme k dispozici obrovskou řadu kosmetických a hygienických prostředků. Které jsou ale pro … Číst dál

Recept na sirup z bezinek

Sirup z bezinek případně z jiných bylinek 40 velkých květů bezu (nebo adekvátní množství listů listů meduňky, máty nebo kopřivy) 3 l horké vody (převařit a nechat částečně vychladnout) 5 dkg kyseliny citronové (rozpustit v té horké … Číst dál

Recepty na pečení z karobu

Karobové dalamánky V červnové Regeneraci jsme vám přinesli článek o karobu, což je velice jemný prášek namletý z lusků svatojánského chleba (strom rohovník obecný). Uvádíme ještě další recepty, co se do časopisu nevešly. Autorkou je … Číst dál

Vyrobte si přírodní „maggi“

Jednou z nejaromatičtějších bylinek našich zahrádek je libeček lékařský. Na pěstování je nenáročný. Používá se nejčastěji do polévek a omáček. Kromě listů se dají využít i drobné plody a stonky. Jeho aroma je velmi silné, proto … Číst dál

Jak uchovat květiny svěží

Květiny zkrášlují náš domov. Určitě stojíme o to, aby nám vydržely co nejdéle svěží. Budeme-li dodržovat několik pravidel, užijeme si je déle krásné. Když si přineseme květiny z květinářství, zastřihneme šikmo konce rostlin nůžkami … Číst dál

Pokračováním užité této stránky souhlasíte s používáním cookies. Více informací

Použití cookies na této stránce je nastaveno ma "přijímat cookies". Toto nastavení vám dává nejlepší možností procházení našeho webu. Jestliže pokračujete v užívání tohoto webu beze změn tohoto nastavení, nebo kliknete na tlačítko "Souhlasím" níže přijímáte toto nastavení-

Zavřít