Recept na houbové boloňské špagety

I v létě se vám může přihodit, že budete užívat syntetická antibiotika. Jak uvádějí autoři knihy Jak dál po antibiotikách (a během jejich užívání), revitalizaci vašeho trávicího systému velmi pomohou houby, které kromě dalších látek obsahují velké množství vlákniny. Vynikajícím pomocníkem při rekonvalescenci pro vás budou v tomto jídle i dobromysl (oregano), česnek nebo olivový olej.

 

Houbové boloňské špagety

250 g rajčat, 400 g špaget, 300 g lišek, případně pravých nebo panských hřibů,  1 větší mrkev, 1 cibule, 4 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, oregano, 200 g tvrdého sýra

Na třech lžících oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přidáme oregano, utřený česnek, na kostičky nakrájenou mrkev a nakrájené oprané houby. Osolíme, přiklopíme a za občasného promíchání dusíme doměkka. Můžeme podle potřeby podlít vroucí vodou, zeleninovým vývarem nebo bílým vínem. Mezitím dáme do velkého hrnce do vařící osolené vody s přídavkem jedné lžíce oleje vařit špagety, které uvaříme podle návodu na obalu.

Když jsou houby a mrkev měkké, přidáme nakrájená rajčata a dusíme asi 10 minut. Vmícháme rajský protlak, dosolíme, znovu dochutíme oreganem, kdo má rád, může připepřit nebo přidat polévkové koření Vegeta či miso pastu. Za stálého míchání krátce povaříme, aby se chutě spojily. Teplou omáčku lijeme na scezené uvařené špagety a sypeme najemno nastrouhaným sýrem.

 

 



Pokračováním užité této stránky souhlasíte s používáním cookies. Více informací

Použití cookies na této stránce je nastaveno ma "přijímat cookies". Toto nastavení vám dává nejlepší možností procházení našeho webu. Jestliže pokračujete v užívání tohoto webu beze změn tohoto nastavení, nebo kliknete na tlačítko "Souhlasím" níže přijímáte toto nastavení-

Zavřít