Recept na pampeliškové víno

Bylinářka a výtvarnice Vladislava Mlada Jirásková, autorka knihy Léčivá domácnost, doporučuje pampeliškové víno pro zdraví. Tradiční dobou na přípravu pampeliškového vína býval svátek sv. Jiří (24. dubna), který symbolizoval příchod teplých dnů a více slunce.

Budete potřebovat:

1,5 kg cukru, 2 pomeranče, kvasinky, 2,2 l vařící vody, 1 l horké vody, 1,5 l pampeliškových květů

Postup:

Květy pampelišek natrhejte za slunného dne a dejte do velikého hrnce. Zalijte vařící vodou a nechte 3 dny stát. Potom přeceďte do demižonu. V horké vodě rozpusťte cukr a v jiné nádobě aktivujte kvasinky. Cukr i kvasinky dejte do demižonu a případně dolijte až po hrdlo teplou vodou. Přidejte vymačkanou šťávu z pomerančů. Demižon zajistěte vzduchovým uzávěrem a nechte fermentovat. Po skončení fermentace víno stočte do jiného demižonu a nechte 12 měsíců stát. Po této době je vynikající.



Pokračováním užité této stránky souhlasíte s používáním cookies. Více informací

Použití cookies na této stránce je nastaveno ma "přijímat cookies". Toto nastavení vám dává nejlepší možností procházení našeho webu. Jestliže pokračujete v užívání tohoto webu beze změn tohoto nastavení, nebo kliknete na tlačítko "Souhlasím" níže přijímáte toto nastavení-

Zavřít