Naším tipem na období chřipek je čajová směs podle návrhu legendárního ostravského léčitele Jiřího Janči, přezdívaného Leonardo da Vinci alternativní medicíny.
Celou sestavu najdete v únorové Regeneraci a nás zaujal jeden z jejích komponentů, který se přidává do zázvorového čaje.
Kardamom
Kardamom představuje jedno z nejlepších indických a cejlonských koření. Kdysi bývalo důležitou ingrediencí indické nakládané zeleniny a pokrmů s kari. Dnes ho najdete v dezertech po celém světě, dokonce i ve finském pečivu zvaném pulla. Do Jančovy přírodní antibiotické směsi se používají jednotlivá semena z rozlousknutých tobolek. Pokud byste do ní totiž dali tobolky celé, ze semen během vyluhování určitě nedostanete všechny účinné látky.
Článek Jiřího Kuchaře Směs do zimních čajů si můžete přečíst v aktuálním vydání časopisu ReGeNeRaCe (únor 2020) jehož hlavním tématem je léčivá horečka.