V řadě rodin jsou knihy nejoblíbenějším a nejtradičnějším dárkem pod stromeček. V prosincovém vydání časopisu proto čtenářům předkládáme výběr několika knižních titulů tak, jak ho podle svého vkusu sestavili autoři REGENERACE.
Kompas dokonalého zdraví
David Frej
Podpora detoxikace a půsty s krátkodobým omezením jídla získávají v poslední době pozornost díky výzkumu, který prokazuje, jak významné jsou pro dlouhý a zdravý život. Kompas dokonalého zdraví přináší základní pravidla pro omezení kalorického příjmu, který snižuje rizikové faktory nemocí srdce, cukrovky, nadváhy, rakoviny nebo zánětu. V knize najdete rady pro vyváženou stravu, ale také odpověď na otázku, proč vám dechové cvičení a meditace zvýší energii.
Pozor, sůl!
Josef Jonáš, Jiří Kuchař, Miroslav Légl
Budete překvapeni, kolik soli, respektive sodíku, obsahují základní potraviny, ovšem hlavně kolik skryté soli a sodíku zkonzumujete, aniž to tušíte, ve výrobcích potravinářského průmyslu. Kniha je určena lidem, kteří se chtějí začít vážně starat o to, jaké množství soli ve své každodenní stravě snědí, kteří mají z jakéhokoli důvodu, zejména zdravotního, potřebu se odsolit, hledají změnu a jídelníček, který by je přivedl k optimální denní spotřebě soli.
Labyrintem alchymie v českých zemích
Martin Stejskal
Kniha je dovršením celoživotního ideového ohniska Martina Stejskala a jeho cesty za poznáním. Pohled hermetika na památky a umělecká díla na území Čech, Moravy a Slezska je přibližuje pod nezvyklým úhlem. Můžete ji číst doma jako vzrušující a zasvěcenou publikaci věnovanou alchymii v našich zemích nebo si ji sebou vzít na cesty jako specializovaného průvodce, protože popisovaná místa jsou lokalizována i GPS souřadnicemi.
www.eminent.cz/kniha/644_labyrintem-alchymie-v-ceskych-zemich
Přírodní antibiotika a antivirotika v kuchyni
Josef Jonáš, Jiří Kuchař
Kniha se věnuje dvěma skupinám mikroorganismů, které se v negativním účinku na lidský organismus projevují nejvíc. Jsou to bakterie a viry. Publikace Přírodní antibiotika a antivirotika v kuchyni přibližuje rostliny a prostředky v jejich každodenním využití tak, aby se staly součástí vaší výživy, vašeho životního stylu. Najdete v ní prospěšné druhy koření a hub, různé druhy medu, léčivé octy a oleje, ale také speciálně složené kvašené potraviny, které si můžete velice jednoduše připravit sami.
www.eminent.cz/kniha/640_prirodni-antibiotika-a-antivirotika-v-kuchyni
Modřínová duše
Pavlína Brzáková
V pořadí třetí kniha etnoložky a cestovatelky je o dobrodružstvích, která zažila na cestách v prostředí sibiřských pastevců, zvláště pak o opilcích a násilí, o nástrahách exotických lásek a věčném mrhání šamanskou silou. A také o posvátném modřínu, kam odchází znavená lidská duše. Knihu doprovázejí ilustrace Oldřicha Hamery a její součástí je mapa autorčiných cest.
Jak se zbavit strachu
Marian Jelínek, Jiří Kuchař
Strach je úžasný pomocník a zároveň zlý pán. Je nám evolucí dán, aby nás chránil, ale pokud ho špatně pochopíme, může nás i zničit. Přirozený strach motivuje ke zlepšení našeho života; abnormální strach paralyzuje, otravuje mysl a narušuje náš subjektivní svět. Životním úkolem je zbavit se strachu tím, že ho využijeme a zvládneme. Každá ze třiceti kapitol vás něčím obohatí.