Bílá, žlutá, červená… Cibule má svoje nezastupitelné místo v kuchyni a k vaření ji využíváme skoro denně. Cibule ovšem zdaleka nepatří jen do guláše – má také řadu pozitivních vlivů na naše zdraví. Seznamte se blíže s jejími léčivými účinky!
Cibule je skvělým zdrojem vitaminu C, který zvyšuje obranyschopnost našeho organismu. Mimo to obsahuje vitamíny řady B, E, A, D, minerální látky (mj. draslík, sodík, vápník, hořčík, mangan a železo). Podávat ji můžete ve formě šťávy, kterou přidáte do čaje, nebo s medem, který se pak užívá po lžičkách.
A tady je 10 cibulových NEJ pro zdraví:
- Detoxikuje tělo, podporuje detoxikaci jater
- Pomáhá při respiračních problémech
- Zvyšuje hustotu kostí
- Působí jako prevence onkologických onemocnění
- Působí proti křečím
- Chrání náš mozek
- Pomáhá při trávení
- Očišťuje krev
- Působí protizánětlivě
- Působí jako přírodní antibiotikum