Je pedagožka s přírodovědným vzděláním. Miluje volnou přírodu a ze své dlouholeté vědecké praxe ví, co nám nabízí a jak si vaření z jejích darů co nejlépe užít. Je autorkou knihy Vaříme z přírody (2013), která vznikla na základě dlouhodobé spolupráce s časopisem REGENERACE. Najdete v ní recepty se „starými známými“, jako jsou například houby, kopřivy, křen, máta, lichořeřišnice, polníček nebo pampeliška. Vedle nich ovšem otevírá svět bylin, které jste v kuchyni nejspíš ještě neokusili. Jahodník obecný, jeřabiny, jetel luční, jitrocel, kuklík, lopuch, merlík všedobr, potočnice lékařská, růže šípková, sedmikráska chudobka, sléz, šťavel nebo vojtěška setá… To všechno jsou léčivky, jimž věnuje zvláštní pozornost. Tyto a řada dalších obohatí a zpestří váš jídelníček, dodají vitalitu a posílí zdraví jednoduchým způsobem, který jste dosud nepoznali.
Blanka Jarošíková píše kromě měsíčníku REGENERACE také příspěvky do Speciálů. Její tipy a rady se objevují i v receptáři REGENERACE EXTRA.