Recept na domácí sirupy bez přidaného cukru a bez vaření

Na zahrádkách a v sadech právě dozrává ovoce – vyzkoušejte z něj udělat sirup bez vaření a přidávání cukru. S naším univerzálním receptem připravíte snadno zdravé domácí šťávy plné vitaminů. Pojďte nakouknout pod pokličku! 🙂

 

Potřebujete

  • Čerstvé ovoce, omyté a případně vypeckované
  • Šťáva a kůra z pomerančů, citronů či limetek
  • Nastrouhaný zázvor – nasekaný nebo strouhaný, není potřeba jej loupat
  • Nasekané bylinky
  • Celá skořice a hřebíček, roztlučené paličkou
  • Vanilkový a mandlový extrakt
  • Med

 

Postup

  1. Ovoce a bylinky naskládejte do velké sklenice a společně rozmačkejte a promíchejte
  2. Přidejte citrusovou šťávu (pro výraznější citrusovou chuť i kůru) a promíchejte
  3. Přidejte med, zázvor, koření a aromatické extrakty a promíchejte
  4. Sklenici zakryjte a dejte na 24-48 hodin do chladu – v průběhu času 2x promíchejte 🙂
  5. Směs přeceďte do sterilních lahví

 

Skladování

  • Hotový sirup uchovávejte v chladu, kde vydrží 2-3 týdny. Sirupy se zázvorem vydrží i 2 měsíce.
  • Pokud uděláte sirupu větší množství, část dejte do mrazáku.

 

Tipy na nejlepší ovocno-bylinkové kombinace

  • Borůvka a šalvěj
  • Jablka a skořice
  • Jahody a bazalka
  • Ananas a máta
  • Broskve a mandlový extrakt
  • Třešně a vanilkový extrakt
  • Maliny a pomeranč

 

Další skvělé recepty na domácí šťávy a nápoje najdete například v knize “Domácí nápoje pro zdraví” nebo v knize “Šťávy a míchané nápoje z přírody”. Obě můžete zakoupit v e-shopu nakladatelství Eminent ZDE (doporučujeme využít akci “4 knihy za cenu 2”).

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Pokračováním užité této stránky souhlasíte s používáním cookies. Více informací

Použití cookies na této stránce je nastaveno ma "přijímat cookies". Toto nastavení vám dává nejlepší možností procházení našeho webu. Jestliže pokračujete v užívání tohoto webu beze změn tohoto nastavení, nebo kliknete na tlačítko "Souhlasím" níže přijímáte toto nastavení-

Zavřít